Divendres, 27 Març 2015 08:28

Exercici d’evacuació a l’Institut Ridaura

Hi participen Protecció Civil, Policia Local i Creu Roja

El dijous 26 de març, l’Institut Riadura de Castell d’Aro va acollir un exercici d’evacuació. L'escenari imaginari eren unes inundacions que afectaven el centre educatiu, situat a prop del riu, i amb 450 alumnes. Des de l’institut calia comunicar amb el telèfon d’emergències 112 i amb la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, que alhora avisava a l'Associació de Voluntaris Protecció Civil (AVPC) del municipi per fer una acollida temporal a la Sala Polivalent de Castell d'Aro, a uns 15 minuts a peu.

També a la Creu Roja d’àmbit local va participar en l'organització de l'acollida i sobretot transportant dels joves que no podein caminar. L'evacuació es va fer per aules (20 classes) amb els seus professors. En l’exercici no es van simular ni ferits ni situacions d’atacs d'angoixa.

A l'entrada de la Sala Polivalent hi havia instal·lada la Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) on es distribuïa material informatiu sobre inundacions. Tot seguit es va impartir una xerrada de sensibilització sobre el mateix simulacre, els principals riscos de Catalunya, i mesures d'autoprotecció (evacuació o confinament). A continuació, els alumnes van retornar a l’institut amb visita prèvia a la UMOPC.


Exercici d’evacuació i acollida de l’Institut Ridaura

Simulació d’inundació del centre amb 450 alumnes

Xerrada de sensibilització i visita a la Unitat Mòbil de Protecció Civil

Amb la participació de Protecció Civil, Policia Local i Creu Roja

Informació: AVPC Castell-Platja d’Aro · avpc@platjadaro.com · twitter · web


 

Llegir 2883 vegades