Divendres, 31 Octubre 2014 12:18

Nou sistema de test de drogues

Detecció per mostra de saliva als conductors

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro disposa, des del mes l’agost d’enguany, d’un aparell de darrera generació per determinar el consum de drogues tòxiques i estupefaents en els conductors de vehicles, basat en l’anàlisi d’una mostra de saliva mitjançant reactius indicadors d’indici de consum de múltiples substàncies: THC, haixix, marihuana, cocaïna, opiacis, heroïna, morfina, metamfetamines, cristal, speed, amfetamines i MDA.

Des de la seva incorporació, la Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha efectuat una desena de controls, i sobre un global de 200 tests s’han detectat 11 positius en drogues i 73 per consum de begudes alcohòliques. Els resultats han des ser contrastats posteriorment i amb garantia de cadena de custòdia, per un laboratori de referència designat pel Servei Català de Trànsit, mitjançant una mostra de saliva sense tractar.

Amb l’adquisició de l’aparell, i els darrers canvis normatius els agents que disposen d’una formació específica esdevenen també policia judicial de trànsit, i per tant, davant d’inicis de consum de drogues o estupefaents poden establir aquesta prova a la que estan obligats a sotmetre’s els conductors, i també la resta d’usuaris de la via si estan implicats en un accident de trànsit o si han comès alguna infracció.

Si hi ha raons justificades que impedeixen la realització de la prova salival, es pot ordenar reconeixement mèdic o l’anàlisi clínic en un centre sanitari (també a petició de l’interessat o per ordre de l’autoritat judicial). Com que a voltes el resultat positiu en el drogotest pot anar associat amb la tinença il·lícita de drogues i substàncies estupefaents, en els controls de trànsit també hi intervé, sovint, la Unitat Canina K9 de la Policia Local, creada l’estiu de 2013.


Nou aparell per a la detecció drogues en els conductors vehicles

Sistema Drogotest DDS-2 per a partir de l’anàlisi de mostres de saliva

Possibilitat de detecció de múltiples drogues tòxiques i substàncies estupefaents

En tres mesos s’han detectat 11 positius sobre un global de 200 tests efectuats

Informació: Policia Local · T 972 825 777 · secretariapolicia@platjadaro.com · twitter


 

Llegir 2625 vegades