Dimarts, 07 Octubre 2014 15:19

Instal·lació xarxa de videovigilància

Aparells amb capacitat de lectura de matrícules

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro estrena la instal·lació de videovigilància al municipi amb 14 càmeres situades a les cruïlles estratègiques que donen accés i sortida amb vehicle a les urbanitzacions i zones més aïllades. Activades a primers de juliol d’enguany ja estan plenament operatives. En una segona fase, aquesta tardor es col·locaran cinc aparells més, tres per controlar l’accés a la zona més cèntrica i comercial de Platja d’Aro.

La sala de control del sistema està situat a la seu de la Policia Local. Més enllà de la tasca que poden fer els agents amb la visualització en directe que ofereixen les càmeres, tots els aparells incorporen un sistema automàtic de lectura de matrícules, generant una base de dades en què es van incorporant tots els vehicles gravats, alhora que el sistema emet un avís si en detecta alguna que està introduïda en el llistat d’interès policial.

A més a més d’aquesta tasca preventiva, l’acumulació de dades permet fer-hi una cerca activa d’un vehicle, podent-ne visualitzar els moviments gravats. Els aparells estan en funcionament les 24 hores del dia gràcies a la incorporació de les darreres tecnologies en xarxes sense fils professionals. Les filmacions tenen valor de prova en qualsevol altre tipus d’incident (accidents i infraccions de trànsit -detecció d’accessos de velocitat fins a 220 km/h-, abocaments incontrolats, etc.).

El projecte ha tingut diverses fases amb una inversió global d’uns 300.000 euros: l’any 2012 l’encàrrec a una empresa especialitzada l’elaboració del projecte d’estudi; tot seguit, l’any 2013 els tràmits per assolir el vistiplau de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya; i darrerament, aquest any 2014, el concurs d’adjudicació i la instal·lació dels aparells.


Xarxa de videovigilància a Castell-Platja d’Aro

Instal·lació inicial de 14 càmeres, que s’ampliarà en cinc més

Aparelles de darrera generació amb sistema de lectura de matrícules

Amb el vistiplau de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya

Informació: Policia Local · T 972 825 777 · secretariapolicia@platjadaro.com


 

Llegir 7798 vegades