Dilluns, 12 Mai 2014 13:59

Guia d’orientació acadèmica “I Ara Què?”

6a edició, adreçada als joves del municipi

Nova edició de la guia d’orientació acadèmica I Ara Què? (pdf) adreçada als joves del municipi, amb la voluntat d’orientar-los i assessorar-los respecte al seu futur acadèmic, motivar-los vers la formació continuada i els ensenyaments post obligatoris, i al mateix temps desenvolupar i assolir habilitats i recursos que els permetin superar barreres personals.

Més enllà de la distribució dels 200 exemplars impresos, la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, impulsa diverses jornades de presentació a l’Institut Ridaura de Castell d’Aro, i també hi ha versió en format digital al lloc web municipal. Com en cada edició, un aforisme encapçala la publicació, enguany de l’artista Jean Cocteau: Com que no sabia que era impossible, ho va fer.

La guia s’estructura en capítols, que de manera àgil i intuïtiva, expliquen les diverses possibilitats i opcions de futur acadèmic que tenen les noies i nois: alternatives per a aquells que no hagin superat l’ESO en funció de l’edat; Cicles Formatius de Grau Mitjà, o de Grau Superior; Batxillerat; i estudis universitaris. Els darrer, recullen altres opcions: formació a distància, estudi d’idiomes, cursos no reglats, beques i ajuts a l’estudi.

Actualment, l’Institut Ridaura conjuntament amb les quatre escoles que el tenen com a referent de l’etapa de secundària participa en el Pla per a l’Excel·lència Educativa de la Vall d’Aro. També en l’àmbit de la formació acadèmica juvenil, els ajuntaments de Castell–Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro desenvolupen conjuntament el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI)–Pla de Transició al Treball (PTT) Guíxols-Vall d’Aro en dos perfils professionals: Auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració i bar; i Auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic.


Guia d’Orientació Acadèmica I Ara Què? 2014

Sisena edició la publicació, impulsada per la regidoria de Joventut

Publicació de 200 exemplars i versió digital al lloc web del ciutadà

Complementàriament, jornades informatives a l’Institut Ridaura

Informació: àrea de Joventut · T 972 825 463 · joventut@platjadaro.com · Guia 2014 (pdf)


 

Llegir 2885 vegades