Dimecres, 23 abril 2014 09:15

Es publica el 1r Premi de Recerca Local

Presentació en el marc del 2n Memorial Jordi Comas

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro publica en format de llibre el treball Nit d’Aro – Seixanta anys de discoteques i sales de festes a Platja d'Aro, del periodista Xavier Castillón Plana, projecte guanyador de la primera edició, l’any 2012, del Premi Jordi Comas de Recerca Local, convocat pel consistori, de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda (BMR). El volum, que recull la proposta d’investigació guardonada, ara del tot desenvolupada amb 200 pàgines i un centenar de fotografies, es presenta en marc del 2n Memorial Jordi Comas, divendres 25 d’abril (20 h) a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro.

En el mateix acte, s’hi fa un primer apunt públic dels dos projectes guanyadors de la segona convocatòria, l’any passat, i es convoca oficialment l’edició 2014 (pdf), la tercera del guardó, dotat amb 3.000 euros, que resta obert a la recepció de propostes fins al 31 d’octubre. Una lectura de poemes a càrrec de Carme Jordi Hospital, acompanyada al piano per Josep Cassú, clouen la primera part de l’acte, que continua amb un sopar al Restaurant Can Poldo del mateix hotel (amb reserva prèvia).

Nit d’Aro, mostra l’evolució de les discoteques i locals protagonistes de l’oci nocturn a Platja d’Aro durant sis dècades, des dels seus orígens en plena postguerra, fins avui, a través dels seus protagonistes (empresaris, discjòqueis, músics...), dels seus locals (Tiffany’s, Paladium, Maddox, Flamingo, Pachá, BB, Marius, Kamel, Caroll’s o Malibú); o de les actuacions més sonades (Peret, Raffaela Carrá, Joan Manuel Serrat, Charles Aznavour Demis Roussos Georges Moustaki, Johnny Hallyday o Julio Iglesias). El llibre es posa a la venda el dia de sant Jordi a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro i al Punt d’Atenció Municipal de Castell d’Aro (5 euros).

Xavier Castillón i Plana (Barcelona, 1967), és llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, i treballa des de l’any 1989 a la secció de cultura i espectacles del diari El Punt/Avui. Els Premis de Recerca Local adopten el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en record i homenatge a aquest empresari de l’hoteleria i la restauració amb diversos establiments al municipi, i que va ocupar la presidència i/o la vicepresidència de múltiples entitats turístiques i econòmiques. També va estar vinculat durant quatre dècades al Patronat de Turisme Girona–Costa Brava, i va formar part de l'equip de govern de l’ajuntament.


Es publica el 1r Premi Jordi Comas de Recerca Local

Nit d’Aro – Seixanta anys de discoteques i sales de festa a Platja d’Aro

N’és autor el periodista Xavier Castillón i Plana

Es presenta divendres 25 d’abril en el marc del 2n Memorial Jordi Comas

Informació: BMR · T 972 825 491 · biblioteca@platjadaro.com · web · Convocatòria 2014 (pdf)


 

Llegir 2703 vegades