Dimecres, 03 Desembre 2014 16:47

Estudi del model comercial de Berlin

Viatge de treball per conèixer el model de la cituat

Expedició conjunta de la regidoria de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i de l’Associació d’Empresaris de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró a Berlín, a finals de novembre, per conèixer de primera mà el model i la proposta comercial i de serveis turístics dels tres barris més dinàmics, acompanyats per membres de la Cambra de Comerç de la ciutat. La vista s’emmarca en la basant formativa del programa dinamització turística i comercial del municipi, que té com a altres eixos la promoció i l’organització d’esdeveniments.

Durant els quatre dies de treball, la delegació, formada per una vintena d’empresaris, emprenedors, comerciants, restauradors, hotelers, tècnics i càrrecs electes va visitar Mitte, al centre de Berlín on conviu la història amb espais comercials reformats amb presència de les principals marques internacionals. També Prenzlauenberg, amb una forta personalitat amb propostes úniques i botigues amb història; i a Charlottenburg, on la dinamització comença als carrers, places i avingudes; i a on hi ha un dels centres comercials amb un dels conceptes més innovadors arreu del món.

L’expedició, va poder copsar l’estratègia utilitzada en àmbits diversos tant dels espais públics com dels diversos models d’espais comercials de la ciutat berlinesa: edificis i façanes; aparadors, accés i mobilitat; senyalització i elements d’identitat visual; coherència corporativa i de posicionament; exposició i presentació del producte; política de preus i promocions; presència i visibilitat de la marca; mobiliari, mostradors i emprovadors; serveis complementaris; aspectes sensorials; o personal de contacte. Arran de l’experiència, tant el consistori com l’entitat empresarial repetiran viatge de treball a altres ciutats europees de primer ordre turístic i comercial.


Viatge d’estudi del model comercial de Berlin

Anàlisi de les propostes públiques i l’aposta dels privats

Delegació conjunta de l’Associació d’Empresaris i l’Ajuntament

Visita als barris més dinàmics acompanyats de la Cambra de Comerç

Informació: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · turisme@platjadaro.com


 

Llegir 3385 vegades